Samhain

Samhain,Dušičky

Samhain je jeden z nejvýznamnějších keltských svátků celého roku. Je to takový keltský Silvestr a Nový rok. Slaví se v předvečer 1. listopadu. Později z něj vzešel Halloween nebo právě naše Dušičky..

Toto období je spojené nejen s našimi zesnulými, ale jedná se i o čas, kdy se můžeme po vzoru počasí začít stahovat ještě víc a více směrem k sobě a odhalit tak, co už ve svém životě nechceme a následně to i pustit. Podívat se na vše jako staří Keltové a zhodnotit, co už nám v našich životech neslouží, ať už se jedná o myšlenky, emoce, činy a toto vše propustit a dále to již s sebou nenosit. 

V tomto čase je zároveň hranice mezi naším světem a světem zesnulých velice tenká a věří se, že Ti, kteří již nejsou mezi námi, se mohou na krátký skok vrátit zpátky na zemi. Můžeme tak pocítit přítomnost našich zesnulých a díky tomu na ně zavzpomínat. 
Pro toto období byly také typické ohně, ať už malé nebo velké, které se zapalovaly jako symbol ochrany a zároveň pro naše blízké zesnulé, aby mohli na malý okamžik přijít k nám, ale zároveň, aby našli cestu zpět do říše mrtvých. I Vy si tak doma můžete zapálit svíčku a zavzpomínat na ty, kteří již nejsou s Vámi.

Toužíš-li letos oslavit tento svátek jinak, než jindy, mám pro Tebe tipy na menší rituál. 

  • projdi si fotky vaší rodiny a vzpomínej na ty, kteří již nejsou s Tebou a poděkuj jim za život
  • přemýšlej, kým vlastně jsi – žiješ život, jaký jsi chtěla? Ne? Jaký první krok můžeš hned teď udělat, aby se to změnilo? 
  • zároveň můžeš na papír napsat, co již ve svém životě nechceš a to potom spálit
  • nebo se pojď přidat k dalším ženám a společně oslavit tento čas na ženském kruhu a
ano - kopie

Probuď v sobě bohyni Moranu

♥ pustíš, co už Ti neslouží a dovolíš si tak vyprázdnit prostor sebe sama od vzorců, emocí, způsobů chování, které už nechceš nést dál

♥ uvědomíš si, kdo jsi a že takto, jak jsi nyní, jsi naprosto v pořádku

♥ setkáš se se svými strachy a naučíš se, jak s nimi pracovat

♥ díky tomuto setkání začneš více důvěřovat nejen sobě samé, ale i životu jako takovému